Onze kandidatenlijst


Met trots presenteren wij u onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Haci Murat Aslan


Mijn naam is Haci Aslan, ben getrouwd en vader van twee kinderen. Inmiddels al ruim 35 jaar woonachtig in Druten en in het dagelijks leven ben ik actief als zorgproffesional bij Optimum zorg in Nijmegen.


Ik ben sinds 2010 betrokken bij Welzijn Druten. De eerste vijf jaar als burgerlid en de laatste vier jaar als fractievoorzitter. 


Persoonlijk vind ik het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. ‘Want dat bevordert de algemene gezondheid, geeft inwoners structuur en het gevoel nuttig te zijn. Ook creeren zij hiermee nieuwe sociale contacten en zelfvertrouwen. Als iedereen meedoet, versterkt dat de binding en de gelijkwaardige relaties tussen de verschillende groepen.’ 


Hiernaast heb ik me de afgelopen vier jaar namens Welzijn Druten ingezet als voorman bij onze strijd voor het behoud van een zelfstandig Druten. Deze strijd hebben wij mede dankzij uw steun gewonnen!


Als lijstrekker van deze geweldige lijst zal ik me dan ook voor 200% inzetten tijjdens de aanloop naar, bij de verkiezingen zelf en daarna om baas in eigen gemeente te blijven.Remco Zwartkruis


Ik ben Remco Zwartkruis en woon samen met mijn gezin (Helen, Merel en Joost) sinds 1988 in de gemeente Druten, waarvan de laatste twintig jaar met veel plezier in de Zeeliedenbuurt in Druten.


Ik ben inmiddels tien jaar actief bij Welzijn Druten. Eerst als burgerlid en inmiddels anderhalf jaar als lid van de gemeenteraad in Druten. Ik breng samen met mijn mederaadslid Haci Aslan namens Welzijn Druten een fris en realistisch geluid. Dat betekent geen gekkigheid, maar doen wat moet gebeuren. We betrekken daarbij vanuit Welzijn Druten onze inwoners (via het voeren van veel gesprekken) zodat we weten wat er speelt en waar behoefte aan is. Zoals rondom de voorgenomen fusie met Wijchen waar het merendeel van de inwoners van Druten helemaal niet op zat te wachten.


En wat we doen, moeten we goed doen. Simpel, duidelijk, eerlijk en doeltreffend met heldere communicatie naar onze inwoners. We blijven daarbij met de voetjes op de vloer. We doen dat met een open en positieve houding. Het kan vaak met veel minder regels en meer volgens de bedoeling. Kortom, we vinden het belangrijk om inwoners van te laten meepraten en meebeslissen over de toekomst van de gemeente. Zo blijven we samen met onze inwoners baas in eigen gemeente. 


In het dagelijks leven werk ik als adviseur sociaal domein van gemeenten door hele Nederland. Ik sta gemeenten met raad en daad bij wanneer ze hulp of extra kennis nodig hebben op het terrein van jeugdzorg, de Wmo, mantelzorg, vrijwilligerswerk, onderwijs of sport en bewegen. Deze inhoudelijke kennis zet ik ook in de gemeenteraad. Daarvoor heb ik gewerkt in de zorg (Zorggroep Maas en Waal) en in de sportsector (KNVB).


Naast mijn werk voor Welzijn Druten, besteed ik mijn vrijetijd liefst in de buitenlucht: hardlopen, wielrennen en wandelen. Ook haal ik plezier uit muziek maken (op mijn gitaar of op de pc) en aan het rijden met en mooi houden van mijn Mazda Mx-5 van bijna vijftien jaar oud.


Sinds ik in Druten woon ben ik als vrijwilliger actief (geweest): bij het Agoratheater als ondereel van technisch team en bij DIO '30 heb ik vele vrijwilligersfuncties en rollen bekleed (van trainer en elftalbegeleider tot lid van de clubbladcommissie). Ook ben ik ruim tien jaar bestuurslid geweest van DruPro (organisatie dag van Druten). Ik collecteer al vele jaren met vele plezier voor het Prinses Beatrix Spierfonds.


Kortom, ik weet wat er speelt in de gemeente Druten en ben er meer dan klaar voor om als raadslid van Welzijn Druten ons frisse geluid ook de komende vier jaar namens de inwoners van de gemeente Druten weer te laten horen!

Karen Reijers Dekkers


Ik ben Karen Reijers-Dekkers, 43 jaar en al mijn hele leven woonachtig in het mooie Druten. Ik ben getrouwd met Jos en samen hebben we 2 dochters van 15 en 11 jaar. Ik werk bij de Radboud Universiteit in Nijmegen bij de afdeling Finance & Control als coördinator projectadministratie en daarvoor heb ik gewerkt bij de gemeente Beuningen. In mijn vrije tijd speel ik graag volleybal bij Atalante in Horssen.

 

Ik vind het belangrijk dat de gemeente Druten voor iedereen een fijne plek is om te wonen! Dit gaat wat mij betreft verder dan alleen een fijne en betaalbare woning, maar ook om goede voorzieningen. Er moet voldoende aandacht zijn voor onderwijs, sport en ontspanning, sociale veiligheid en wonen voor iedere doelgroep en met name ook voor de jongeren binnen onze gemeente.

 

Sinds de vorige verkiezingen ben ik met veel plezier burgerlid voor Welzijn Druten. Met een enthousiast en gedreven team, hebben we de afgelopen periode regelmatig onze stem laten horen voor de inwoners van de gemeente Druten. Dit wil ik heel graag een vervolg geven, hopelijk als raadslid. Stem daarom op Welzijn Druten (lijst 3, nummer 3)!Frank den Biesen


Geboren en getogen en natuurlijk wonend  in Druten. Getrouwd met Lenie en 2 zonen van 21 (Jesper) en 25 jaar (Dylan).

Hobby ‘s : Genieten van het leven ,fietsen door ons mooie Maas en Waal. In het dagelijks leven actief als alesmanager bij Proviande Beef&Veal.


Bestuurlijk bij Stichting Bolderpop en Supportersclub Dio’30 .


Sinds 2021 actief als burgerlid bij Welzijn Druten.


Wat ik belangrijk vind in de Drutense politiek :

  • Zelfstandige gemeente blijven ,samenwerking wanneer mogelijk .
  • Uitgebreide faciliteiten voor mensen met een beperking ,denk daarbij aan de toegankelijkheid van het centrum , gebouwen en evenementen.
  • Zorgen voor leefbare kernen in onze gemeente samen met de inwoners en ondernemers
  • Veiligheid in de kernen ,betreffende snelheid in de bebouwde kom, verhoogde veiligheid voor onze overige weggebruikers zoal fietsers, rollators, rolstoelers.
  • Zorgen dat we trots kunnen zijn op onze evenementen zoals Bolderpop, Leste Mert Drutenloop, Oktoberfeesten, koningsspelen ,Zeeltje enz. Onze gemeente zit vol met evenementen en ideeën waar we trots op kunnen zijn .Deze moeten we als gemeente op alle fronten blijven ondersteunen samen met alle ondernemers van de gemeente.
  • Zorgen dat we een authentieke gemeente blijven ,historie omarmen en ondersteunen waar mogelijk .Nieuwbouw is zeker nodig maar mag nooit ten koste gaan van ons historisch verleden.Kees Koppers


Ik ben Kees Koppers.  Opgegroeid in Druten en daar op latere leeftijd ook weer neergestreken met mijn vrouw Ans, overigens een echte Limburgse.  We wonen al weer ruim 25 jaar naar volle tevredenheid op de Korte Akker in Druten. Mijn zoon en dochter hebben het nest al verlaten.

Hobby’s: film, lezen en ik speel gitaar. Daar probeer ik dan ook nog weleens bij te zingen.

Van beroep ben ik socioloog, al zit ik inmiddels met één been in mijn pensioentijd. Ik heb mijn meeste brood verdiend met het runnen van een onderwijsondersteunend bureau. Ik organiseer al meer dan dertig jaar de Nationale Onderwijsprijs, met ‘vertakkingen’ in alle provincies.

Via mijn broer Sjaak, jarenlang wethouder van de gemeente Druten, ben ik in de politiek beland. Van 2002 tot 2018 was ik raadslid voor Welzijn Druten, waarvan een aantal jaren alsfractievoorzitter. In die tijd heb ik mij vooral beziggehouden met zaken als onderwijs, zorg en cultuur. Daarna ben ik bestuursvoorzitter geworden van Welzijn Druten.

In mijn periode als raadslid heb ik gemerkt hoe belangrijk gemeentepolitiek is. Dat wordt vaak heel erg onderschat. Of je het in de gemeenteraad alleen over grasveldjes en lantaarnpalen hebt. De raad beslist over vrijwel alles waar je in je dorp en gemeente mee te maken krijgt.

Sandy Warris


Geboren en getogen Drutense. Vanwege een heupafwijking heb ik jarenlang voornamelijk in huis doorgebracht. In 2020 bleek er echter toch nog een behandeling mogelijk te zijn, waardoor er een groot omslagpunt in mijn leven kwam. En inmiddels ben ik druk met revalideren.


Doordat ik jarenlang afhankelijk ben geweest van instanties en hulp van anderen, ben ik me er zeer van bewust hoe belangrijk het is dat een gemeente een goed vangnet heet (en er goed gezorgd wordt) voor mensen die wat meer hulp en ondersteuning nodig hebben. Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Jong, oud, man, vrouw, met beperking, of zonder. en daar wil ik me met mijn kennis en achtergrond graag sterk voor gaan maken.


Ik ben betrokken, gedreven, heb een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, en ben zeer enthousiast.


Tom van der Zandt


Masja van de GeerRami Zantout


Geboren en getogen in Syrie. In 2014 gevlucht vanuit Syrie naar Nederland. Inmiddels is Rami een voorbeeld voor vele statushouders en is hij actief als onder andere vrijwilliger bij meer voormekaar. Daarnaast is Rami bezig met een opleiding voor Sociaal maatschappelijk dienstverlener en loopt hij stage bij avantcare in Nijmegen.

Jac van Dongen


Jac van Dongen, 70 jaar en trotse vader van vier dochters en opa van zeven kleinkinderen. Mijn vrouw Hanny en ik wonen al vanaf 1975 met veel plezier in Druten. Het overgrote deel van mijn werkzame leven heb ik in het bedrijfsleven gewerkt. In deze periode heb ik bij Dio'30 gevoetbald en later bestuurslid. Tevens heb ik een aantal jaren het bestuur van het Koekoeksnest ondersteund. De laatste 7 jaren voor mijn pensioen was ik wethouder in de gemeente Druten als opvolger van Sjaak Koppers. 

Momenteel ben ik redelijk druk met mijn kleinkinderen en bestuurlijke functies bij het  Bijna Thuis Huis De Brug, Stichting Vrienden van Boldershof en Stichting De Kroost.


In het politieke Drutense veld vind ik belangrijk dat we blijven uitgaan van onze eigen kracht waarbij ik een samenwerking met de andere drie Maas en Waalse gemeenten zeker niet uitsluit

Joop LodderDylan den Biesen


Mijn naam is Dylan den Biesen, 24 jaar oud en al mijn levensjaren woonachtig in het mooie Druten. Sinds kort ben ik werkzaam als accountmanager. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sport. Zo kun je mij vaak vinden in de sportschool en maak ik vaak een rondje op de racefiets. Na afgelopen jaar de cursus Politiek Actief te hebben gevolgd, ben ik benaderd door Welzijn Druten. Het is mooi om een steentje bij te kunnen dragen in de maatschappij waarin een transparante gemeente met de juiste communicatie naar de burger voorop staat!

Anthony van Elk


Mijn naam is Anthony van Elk, geboren en getogen in Druten. Getrouwd met Wendy en vader van Luna (14) en Alexander (12). Ik ben werkzaam binnen ons familiebedrijf, Aannemers en Verhuurbedrijf A. van Elk BV in Afferden. Hier ben ik verantwoordelijk voor het gedeelte Sierbestrating en overige tuinmaterialen.


In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden bij vv Dio30 waar ik diverse jeugdteams train, assistent trainer (pionnenzetter ;-)  ) ben bij Dio2 en af en toe zelf nog een balletje trap bij dio5. Met onze vriendengroep “De Kouwe Kletsers” zijn wij al jaren van de partij tijdens evenementen, Carnaval, Beachvolley etc in Maas en Waal. Ook ben ik jaren actief geweest bij CV De Blauwe Bok. Verder heb ik samen met mijn zoon, al jaren een seizoenkaart bij onze favoriete club NEC.


Politiek heeft mij altijd al wel geïnteresseerd. Het afgelopen fusie verhaal tussen de Gemeente Druten en Wijchen heeft mij toch wel getriggerd. De manier hoe dit gebeurde was toch wel tenenkrommend. Inwoners werden gewoon NIET of VERKEERD geïnformeerd. Men zou te onwetend zijn over deze complexe materie en konden gewoon beter onderaan bij het kruisje tekenen !! Het gaf mij het gevoel dat er veel dingen vooraf al onderling bekokstoofd waren. Maar handjeklap hoort bij de traditie van Leste Mert en niet bij de hedendaagse politiek !!

Zo ben ik eigenlijk terecht gekomen bij Welzijn Druten. Ik wil dan ook proberen een bijdrage te leveren om onze mooie Gemeente Druten ook in de toekomst een fijne plek te laten zijn om te wonen, werken, sporten en te recreëren. Met goede sociale voorzieningen en woningen waarbij huidige inwoners centraal en voorop staan.


Anetta Schulpen


Ik ben Anetta Schulpen en woon sinds februari 2021 samen met mijn vriend Groen en onze 2 honden Murphy en Xsari op de Ringelenbergstraat in Afferden. Hiervoor woonde ik 6 jaar in het centrum van Druten. Ik werk bij roc Rijn IJssel in Arnhem als beleidsmedewerker Marketing & Communicatie. Een hele leuke baan, waarin ik verantwoordelijk ben voor strategische relaties, arbeidsmarktcommunicatie, alumnibeleid en fotografie.


Ik heb altijd belangstelling gehad voor de politiek en heb mij dan ook in het verleden inzet voor de PvdA, zowel op lokaal niveau als in het dagelijks bestuur van de Provincie Gelderland. Sinds ik in Druten woon valt mij regelmatig op dat Welzijn Druten met goede argumenten op kwam voor haar mening (ook als deze niet gedeeld werd door andere politieke partijen) en wel op een manier die mij zeer aanspreekt. Mijn speerpunten liggen vooral bij het sociale domein, maar het algemeen welzijn gaat ons allemaal aan. Laten we deze mooie gemeente dan ook samen nog mooier maken en stem op Welzijn Druten

Frank Schaminee


Laat ik mezelf kort voorstellen. Mijn naam is Frank Schaminee 49 jaar gelukkig getrouwd en vader van 2 zonen één van 15 en één van 17 jaar oud. Sinds 2002 wonen we met veel plezier in Druten.


Ik heb duurzaamheid hoog in het vaandel staan met als motto laten we de planeet beter achter laten dan dat we hem aantroffen. In het dagelijksleven houd ik me bezig als teamcoördinator coordinator en projectleider met het verduurzamen van gebouwen en omgevingen.


Als verbinder wil ik er aan bijdragen dat de politiek en de bewoners van Druten elkaar beter weten te vinden en daarmee nauwer bij elkaar betrokken raken.

Albert RitchiMartijn CornelissenIk ben Martijn Cornelissen, 25 jaar en woon in Druten.


Ik ben werkzaam op de Finance afdeling bij Molco Car Parts. Ook te vinden in Druten.


Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn stem kan laten horen en dat er serieus naar iedereen geluisterd wordt in de politiek. 


Saskia Aalbers-Hol


Hallo, ik ben Saskia Aalbers-Hol (43) In mijn werk combineer ik mijn sociale hart met mijn technische opleiding; het zorgen voor betaalbare en duurzame woningen voor mensen die daar zelf niet in kunnen voorzien. In Druten ben ik actief als bestuurslid van Druturnia. En zit ik als ouder tot het einde van dit schooljaar in de MR van IKC De Appelhof.


Daarmee breekt er een tijd aan voor wat andere uitdagingen. Mijn kennis en ervaring zet ik graag in voor een gemeente waarin we regie houden op de woningbouw met daarbij een veilige en prettige leefomgeving.Frank JansenIk ben Frank Jansen, 58 jaar en woonachtig in Druten.

Ik ben zelfstandig ondernemer en heb 2 restaurants in Groenlo.

Verder ben ik nog werkzaam bij Spijkerman Betonsystemen in Elst.

Ik vind het belangrijk dat Druten zelfstandig blijft en er in de toekomst zoveel mogelijk woningen worden gebouwd.


Willie CornelissenHallo, ik ben Willie Cornelissen. Op het moment van de verkiezingen in maart ben ik 59 jaar. Ik ben geboren en getogen in Druten.


Ik werk als leerkracht op IKC de Appelhof in Druten. Ik ben voor Welzijn Druten 16 jaar lid geweest in de Drutense gemeenteraad. Ik vind het belangrijk dat de inwoners gehoord worden. Daarnaast is het voor een raadslid belangrijk om zichtbaar in onze samenleving aanwezig te zijn.

Ik ben nu nog verbonden aan Welzijn Druten als adviseur.


Hans SasHans Sas is voorheen voor Welzijn Druten actief geweest als bestuurslid en al jaren een betrokken lid van onze achterban.

Tonny de VaanMarije van Dongen - JanssenChrista Melchers


Ik ben Christa en  woon sinds 2001 samen met mijn partner in Druten, we hebben 3 kinderen van 18, 16 en 8 jaar.

Ik ben sinds 2020 werkzaam in het voortgezet onderwijs. In 2020 ben ik begonnen als Verzuimcoördinator bij het Maaswaal College Veenseweg in Wijchen en sinds juni 2021 bij het Montessoria College in Arnhem.


Sinds 2010 ben ik betrokken bij Welzijn Druten, mijn aandacht en interesse heeft alles met betrekking op het welzijn van kinderen en jeugd.

Stijn Koppers


Ik ben Stijn Koppers (31) en ik werk op dit moment bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het is dan ook niet verrassend dat het onderwijs in Druten voor mij een van de belangrijke thema’s is.


Ook jongeren zijn zwaar getroffen door de pandemie en het is belangrijk dat we hen ondersteunen bij het inhalen van opgelopen achterstanden. Dat kunnen we niet alleen, we zullen de Drutense jeugd moeten betrekken bij de besluitvorming.


Gerrit van DijkJeroen van Schadewijk


Als 52-jarige echte maas & waler vindt ik het belangrijk dat de gemeente Druten zijn eigen gezicht behoudt.


Voor mij zijn veiligheid, verkeer en openbare ruimte een belangrijk aspect om ook onze mooie omgeving, nu en in de toekomst, leefbaar te houden.

Thijs van Dreumel


Mijn naam is Thijs van Dreumel, 24 jaar en vanaf mijn 4e woonachtig in Druten. Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden vervul ik de rol als Sales & Verhuur manager.  Ik steun Welzijn Druten omdat ik als echte ‘Drutense’ het belang van baas te zijn in eigen gemeente stimuleer.


Inwoners moeten de mogelijkheid hebben om mee te denken over de plannen van onze gemeente. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de jongere generatie met een frisse blik meebouwt aan een mooie toekomst van Druten.

 

Ozgul OzdoganArnold de LeeuwEd Zwartkruis


Mijn naam is Ed Zwartkruis, 74 jaar en woon sinds 1989 in Puiflijk. Ruim 40 jaar werkzaam geweest bij Postkantoren bv. Ben jarenlang als

secretaris in besturen actief geweest. Brede belangstelling voor alles wat er om mij heen gebeurt. Zing bij het Maas en Waals Mannenkoor.


Ronald Geijsberts


Mijn naam is Ronald Geijsberts. Ik ben ondernemer in druten. 


Mijn bedrijf levert en hersteld electronika voor batterij gevoede voer en vaartuigen. 


Voor mij als ondernemer is het belangrijk dat er een gezond ondernemers klimaat is in Druten. Goed voor de werk gelegenheid en een gezonde groei. Als achterbanlid van Welzijn Druten wil ik mij dan ook graag hiervoor inzetten.

Willy Kuijpers


Henk SeegersKoen JanssenHelen Krechting


Ik ben Helen Krechting, 48 jaar en woon bijna dertig jaar in (oud-)Druten met mijn gezin. Ik houd van hardlopen en wandelen en ik vind het leuk om in de tuin te werken. Daarnaast schilder ik graag in mijn vrijetijd. Ik ben als vrijwilliger actief geweest in het bestuur van Druturnia.


Ik het dagelijks leven ben ik docent in het basisonderwijs. Momenteel geef ik les op de Ruyterschool in Weurt. Voorgaande jaren heb ik onder andere les gegeven op De Appelhof in Druten-Zuid, De Wijzer in Beneden Leeuwen en de Wegwijzer in Winssen.

Jan Klarenbeek


Jan is een betrokken achterbanlid van Welzijn Druten die al 16 jaar actief is.

Maarten DerksBert Martens